Стъпка 1: Свързване към  Вашия „MERCUSYS” рутер

Вариант А:  включете кабела на КОМНЕТ във WAN порта на рутера, а с кабела включен в комплекта свържете Вашия компютър към  някой от 4-те LAN порта на рутера

Вариант Б: включете кабела на КОМНЕТ във WAN порта на рутера , след което достъпете по безжичен път Вашия рутер.

Стъпка 2:  За да достъпите  интерфейса на устройство „Mercusys”  е нужно да отворите интернет браузъра , където да  впишете ръчно адрес 192.168.1.1 и да потвърдите с бутон „Enter“ от клавиатурата. Въведете парола с осем букви и/или цифри в посочените полета.

Стъпка 3:  Изберете от падащото меню "'Conection Type : PPPoE '' , след което въведете Вашето потребителско име и парола, които за Ви предоставени при подписване на договора.

Стъпка 4:  В следващата стъпка измислете и въведете име на Вашата мрежа и парола, която трябва да съдържа минимумум 8 (осем)  букви и/или цифри. Избраната от Вас парола ще Ви е необходима по късно за присъединяване на безжичните устройства към мрежата,така ,че препоръчително е да си я запишете за да не  я забравите.

 

 

Стъпка 5:  В последната стъпка натиснете зеления бутон за да завържите настройките на Вашия рутер.

 

 

Стъпка 6: Препоръчително е след настройката на рутера да изберете автоматичен  тип на връзката ,което можете да направите от менюто :Advanced à WANà Connection Type , където от падащото меню да изберете Connect Automatically” , след което запазете от бутона ”Save” и рестартирайте рутера.

 

Всички права запавени Comnet.bg 2024